Οικολόγοι Πράσινοι : «Αδιαφορία ή αμάθεια η κατακρεούργηση των δέντρων στις πόλεις, τις παραλίες και τα χωριά μας;»

Οικολόγοι Πράσινοι : «Αδιαφορία ή αμάθεια η κατακρεούργηση των δέντρων στις πόλεις, τις παραλίες και τα χωριά μας;»

«Αδιαφορία ή αμάθεια η κατακρεούργηση των δέντρων στις πόλεις και τα χωριά μας;» αναρωτιούνται οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εν όψει της  «παρουσίασης έργου» και «ευπρεπισμού» του νησιού μας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου όπου εμφανίζεται το φαινόμενο της άσκοπης κλάδευσης των δέντρων στις πόλεις, τα χωριά και τις παραλίες του νησιού μας.

Κάπως έτσι είδαμε χθες στον παραλιακό δρόμο για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης να κλαδεύονται τα αρμυρίκια, που προσφέρουν της σκιά τους στους λουόμενους ενώ μια βδομάδα πριν στην παραλία κάτω από τις Αλυκές Καλλονής εργάτες και βαριά μηχανήματα πετσόκοψαν τα δέντρα στην παραλία της προστατευόμενης περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ. ΓΙΑΤΙ;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έγιναν αποδέκτες παραπόνων τόσο από πολίτες της Μυτιλήνης που χρησιμοποιούν τα αρμυρίκια για να κάνουν το μπάνιο τους σε σκιά όσο και από φίλους της φύσης, ’Έλληνες και πολλούς αλλοδαπούς, που αυτή την περίοδο επισκέπτονται την περιοχή της Καλλονής για παρατήρηση πουλιών (birdwatching) και είδαν φωλιές των πουλιών να καταστρέφονται από τις εργασίες «ευπρεπισμού».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι  τονίζουν ότι τα δέντρα έχουν κομβικό ρόλο τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για την υγεία των πολιτών και είναι δείκτης ποιότητας ζωής εντός και εκτός του αστικού ιστού. Πολλά από τα δέντρα αυτά είναι τοπόσημα των πόλεων μας και αποτελούν συχνά αναπόσπαστο μέρος της τοπικής ιστορίας. Πρέπει να κλαδεύονται στην εποχή τους και από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο. Προφανώς από κανέναν επιστήμονα δεν συνίσταται η κλάδευση δέντρων στα τέλη Μαΐου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λέσβου και ο Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο, συντάσσονται και συνυπογράφουν τη σχετική ανακοίνωση των 30 περιβαλλοντικών οργανώσεων για το θέμα.

To top