Ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού οδικού δικτύου από τον σύλλογο «Λέσβος χωρίς Πλαστικά»

Ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού οδικού δικτύου από τον σύλλογο «Λέσβος χωρίς Πλαστικά»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Μαϊου ,η δράση καθαρισμού του δρόμου Θερμής -Μυστεγνών – Ν Κυδωνιών από τον  σύλλογο «Λέσβος χωρίς Πλαστικά».

Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα σεβασμού του περιβάλλοντος η οποία εξαρτάται και από την πιο μικρή μας κίνηση, με το πέταγμα σκουπιδιών από το παράθυρα των αυτοκινήτων να αποτελεί μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή μόλυνσης και κινδύνων.

Τη δράση υποστήριξαν εθελοντές της περιοχής, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου καθώς και  μέλη του Συλλόγου γυναικών της Θερμής και  Ν.Κυδωνιών “Σύλλογος Μυστεγνών”. Στους συμμετέχοντες διατέθηκαν γάντια μιας χρήσεως και σακούλες απορριμμάτων.

Απο την δράση συγκεντρώθηκαν 27 σακούλες με συνολικά 150 λίτρα σκουπίδια.

 Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει:
• Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται ή να πετιούνται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, φρούτα, λάδια, ασβέστης κ.λ.π.).
• Δεν επιτρέπεται η απόρριψη από το όχημα οποιουδήποτε αντικειμένου, έστω και αν από αυτό δεν καθίσταται επικίνδυνη ούτε παρακωλύεται η κυκλοφορία.
• Δεν επιτρέπεται η απόρριψη από το όχημα κάθε αντικειμένου ή ουσίας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή να ρυπάνει το περιβάλλον.
Το πρόστιμο που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για τους οδηγούς που πετάνε σκουπίδια από το αυτοκίνητό τους ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ τιμωρούνται και με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

 

To top