Τελευταίο αντίο από το Πλωμάρι στο πλοίο «Μυτιλήνη»

Τελευταίο αντίο από το Πλωμάρι στο πλοίο  «Μυτιλήνη»

Ανοιχτά του λιμανιού του Πλωμαρίου, πέρασε την Παρασκευή το απόγευμα, ρυμουλκούμενο, το πλοίο “Μυτιλήνη”, στο τελευταίο μακρύ  ταξίδι του, για το λιμάνι του Αλή Αγά.

Κάτοικοι του Πλωμαρίου αποχαιρέτησαν το βαπόρι της νιότης τους, το οποίο,  με τρεις συριγμούς, ανταπέδωσε το τελευταίο “αντίο. Πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στα παράθυρα και τα μπαλκόνια και κουνώντας μαντήλια, πετσέτες ακόμη και σημαίες, για  να δουν για τελευταία φορά και να αποχαιρετίσουν το πλοίο “Μυτιλήνη” που οδηγείται για διάλυση.

Ανακοίνωση Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας για την απομάκρυνση του Ε/Γ-Ο/Γ «Μυτιλήνη»

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας ανέφερε:

Ενα ακόμη επικίνδυνο -επιβλαβές πλοίο, το 13ο κατά σειρά, απομακρύνθηκε οριστικά από τον κόλπο της Ελευσίνας.
Πρόκειται για το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” (Ν. Χίου 362), το οποίο ήταν παροπλισμένο από τον Ιούνιο του 2016 στην θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν του όρμου της Βλύχας, στην ζώνη αρμοδιότητας Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Το πλοίο χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνο-επιβλαβές, λίγους μήνες μετά τον παροπλισμό του, τον Οκτώβριο του 2016. Ακολούθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από πλευράς Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την απομάκρυνση του και η πλοιοκτήτρια εταιρεία οδήγησε το σκάφος εκτός περιοχής Λιμένα Ελευσίνας, στις 23 Μαΐου 2022.

Το “ΜΥΤΙΛΗΝΗ”, που κατά το παρελθόν εξυπηρέτησε κυρίως τις ακτοπλοϊκές γραμμές του Βορείου Αιγαίου, απομακρύνθηκε από την Ελευσίνα ρυμουλκούμενο για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό διαλυτήριο πλοίων στην Τουρκία.

 Με συγκίνηση ο τουριστικός πράκτορας κ. Ηλίας Πίκουλος  μίλησε στον Αίολο για το πλοίο της νιότης μας, που οδηγήθηκε για διάλυση στο λιμάνι του Αλή Αγά της Τουρκίας.

To top