Ιάσων Πιπίνης: «Ο τουρισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τη Λέσβο»

Ιάσων Πιπίνης: «Ο τουρισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τη Λέσβο»

Για τις δυνατότητες που έχει και πρέπει να αξιοποιήσει η Λέσβος στον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Ο ίδιος μάλιστα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής προέβαλε στους εκπροσώπους κυβερνήσεων και φορέων το τουριστικό προϊόν της Λέσβου.

«Το άνοιγμα του τουρισμού στη Λατινική Αμερική, που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μια επένδυση που μπορεί να αποδώσει τεράστια οφέλη για τη χώρα μας μακροπρόθεσμα. Στο σχέδιο αυτό πρέπει να εντάξουμε και νησιά όπως είναι η Λέσβος, που μπορεί να προσφέρει και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο γεωτουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επισημαίνω επίσης ότι η Λατινική Αμερική έχει καλοκαίρι, και άρα οι κόσμος φεύγει διακοπές, όταν εμείς έχουμε χειμώνα», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Μάλιστα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του Mega, κ. Ιορδάνης Χασαπόπουλος, αναρωτήθηκε για ποιον λόγο θα πρέπει η Λέσβος να έχει προτεραιότητα έναντι άλλων περιοχών, ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού υπενθύμισε πως «η Λέσβος έχει πληγεί από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και χρειάζεται στήριξη». Μάλιστα ο κ. Πιπίνης τόνισε πως «ο τουρισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την ανάπτυξη της Λέσβου».

Στην ίδια εκπομπή του Mega, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού επισήμανε πως πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ισπανία Γραφείο του ΕΟΤ, με βασική στόχευση την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Ο κ. Πιπίνης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, ως απεσταλμένος του Πρωθυπουργού, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, προέβαλε στους εκπροσώπους κυβερνήσεων και φορέων και το τουριστικό προϊόν της Λέσβου, σε μια προσπάθεια να εξωστρέφειας και προώθησης του τουρισμού του νησιού σε νέες αγορές.

To top