Πρώτο mini-bioblitz «Προστατεύοντας τις άγριες μέλισσες και τους άλλους επικονιαστές της περιοχής του Σιγρίου»

Πρώτο mini-bioblitz «Προστατεύοντας τις άγριες μέλισσες και τους άλλους επικονιαστές της περιοχής του Σιγρίου»

Η ομάδα του έργου LIFE 4 POLLINATORS διοργανώνει το πρώτο mini-bioblitz (δράση Επιστήμης των Πολιτών), με τίτλο «Προστατεύοντας τις άγριες μέλισσες και τους άλλους επικονιαστές της περιοχής του Σιγρίου», στις 4 Ιουνίου 2022 και ώρα 9:30 στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, Πάρκο Μπαλή Αλώνια, Σίγρι, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Το bioblitz διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE 4 POLLINATORS (LIFE18 GIE/IT/000755) – Εφαρμογή της Επιστήμης των Πολιτών στην προστασία άγριων μελισσών και άλλων επικονιαστών στην Μεσόγειο (https://www.life4pollinators.eu/) που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έξι άλλους συνεργαζόμενους ευρωπαϊκούς φορείς. Σκοπός του mini-bioblitz είναι η παρακολούθηση της ποικιλότητας των άγριων μελισσών και άλλων επικονιαστών στην περιοχή του Σιγρίου, έχοντας ως στόχο την προστασία αυτών των εντόμων, καθώς και των εντομόφιλων φυτών της περιοχής.

Μέσω της συμμετοχής σας στο mini-bioblitz και υποβάλλοντας φωτογραφίες και πληροφορίες στο εργαλείο που έχει αναπτύξει η επιστημονική ομάδα του έργου, το οποίο αποτελεί μέρος της προσέγγισης «Επιστήμη των Πολιτών» που εφαρμόζουμε στο έργο προκειμένου να εμπλέξουμε καθημερινούς ανθρώπους σε αυτό, συμβάλλετε στη επιστήμη χωρίς να είστε ειδικός ή πτυχιούχος, ενώ παράλληλα, γίνεστε μέρος μιας αυξανόμενης κοινότητας επιστημόνων πολιτών!

Το mini-bioblitz, διάρκειας 5,5 ωρών (09:30-15:00), απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς μπορούν να προστατεύσουν τις άγριες μέλισσες και τους υπόλοιπους
επικονιαστές (σκαθάρια, πεταλούδες, μύγες, σφήκες), και ταυτόχρονα, να γνωρίσουν την ποικιλότητα των ανθοφόρων φυτών και τη σημασία της αλληλεπίδρασης φυτών–επικονιαστών στα οικοσυστήματα.
Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση έως 31/05/2022 που βρίσκεται στο:
https://forms.gle/fHYawhCYu4faeeUJ7, επιλέγοντας ως πρόγραμμα περιήγησης το Chrome. Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας μήνυμα στα:
life4pollinators@aegean.gr, achroni@geo.aegean.gr ή καλέστε μας στο 22510 36423 (κα Χρόνη Αθανασία).

To top