Στο πλευρό των συμβασιούχων της Περιφέρειας η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο πλευρό των συμβασιούχων της Περιφέρειας η Λαϊκή Συσπείρωση

Την 24ωρη απεργία των συμβασιούχων εργαζόμενων της Περιφέρειας στηρίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας .

«Με αίτημα «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» η Λαική Συσπείρωση Β.Αιγαίου στηρίζει την σημερινή, 24ωρη απεργία των συμβασιούχων στις Περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Όπως σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας -και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η λειτουργία των υπηρεσιών επιδεινώνεται συνεχώς λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες αρμοδιότητες να παραδίδονται στους ιδιώτες με ό.τι αυτό συνεπαγεται από πλευράς κόστους και ποιότητας.. Με τον τρόπο αυτό, υποθηκεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.
Και συνεχίζει «Φτάνει πια η κοροιδία στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που με συμβάσεις λάστιχο,καλύπτουν καθημερινά και υπερωριακά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών. Η Λαική Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου αγωνίζεται μαζί με τους συμβασιούχους αλλά και όλους τους εργαζόμενους, για την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος για αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία»
Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους:
–Την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
–Να μην απολυθεί κανένας εγαζόμενος-συμβασιούχος
–Να γίνει άμεσα προκήρυξη θέσεων εργασίας, μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
Οι ανάγκες το ΑΠΑΙΤΟΥΝ.
Και γιατί «…αυτοί που στερούν το ψωμί απ το τραπέζι, είναι αυτοί που κυρήσσουν την λιτότητα…»

 

To top