Πορεύτηκαν για την ειρήνη

Πορεύτηκαν για την ειρήνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Μάη, η φετινή πορεία ειρήνης που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης της ΕΕΔΥΕ για την ειρήνη το διήμερο 21-22 Μάη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου χαρακτήρισε την πορεία ως “μια φιλειρηνική δραστηριότητα που στη Λέσβο έλειψε τα 3 τελευταία χρόνια”.

Φιλειρηνιστές κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στις 6:00 το απόγευμα στην Παναγιούδα και μετά την ομιλία του Γιώργου Συκά, γραμματέα της επιτροπής, ξεκίνησαν με κατεύθυνση την πόλη της Μυτιλήνης και την πλατεία Σαπφούς.

Με το πανό της επιτροπής μπροστά να απαιτεί «να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο τώρα» και το πανό του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου να ακολουθεί, ζητώντας «καμιά συμμετοχή στο νέο σφαγείο. Καμιά συμμετοχή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή – Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν – με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών – μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και αγωνιστικά τραγούδια, η πορεία κατέληξε στην πλατεία Σαπφούς λίγο μετά τις 7:30 και έτυχε θερμής υποδοχής από δεκάδες φιλειρηνιστές που την περίμεναν.

Στην εκδήλωση υποδοχής που ακολούθησε ποιήματα απήγγειλαν οι: Μαρία Μαδυτινού, Χρύσα Χατζηλάμπρου, Γιώργος Καλύβας και μίλησε ο Παναγιώτης Κλαδίτης, αντιπρόεδρος της επιτροπής.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν την ετοιμότητά τους για νέους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστές που, με το αίμα των λαών, ξαναμοιράζουν τη γη και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα σχέδια του ΝΑΤΟ, που καθιστούν την Ελλάδα και το λαό μας στόχο σε ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου.

To top