Γιώργος Πετρέλλης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ:«Απ’ τη Μυτιλήνη ο ήλιος θ’ ανατείλει»

Γιώργος Πετρέλλης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ:«Απ’ τη Μυτιλήνη ο ήλιος θ’ ανατείλει»

Το μήνυμα της νέας γενιάς στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έστειλε μέσα από την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος,  ο υποψήφιος για τη νέα Κεντρική Επιτροπή , Γιώργος Πετρέλλης.«… Να μεγαλώσουν οι ακτίνες του πράσινου ήλιου και χωρίς εμμονές στα παλιά στερεότυπα να του δώσουμε σύγχρονη πνοή ανανέωσης , ελπίδας και προοπτικής» τόνισε μεταξύ άλλων .

Ειδικότερα στην ομιλία του, ένας από τους εκπροσώπους της Λέσβου στο Συνέδριο, τόνισε τα εξής:

«Το Συνέδριο αυτό – το πρώτο μετά την εκλογή του νέου μας Προέδρου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως Συνέδριο της νέας γενιάς, μιας και φάνηκε τόσο από την συμμετοχή στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και από τις διαδικασίες της 8ης Μαΐου ότι η φωνή του Κινήματος μας επιτέλους ακούγεται από τη κοινωνία που μετά την ηλικιακή ανανέωση προσδοκά και νέες ρηξικέλευθες και συνάμα ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις .

Ήρθε δε η ώρα αφού παραμερίσουμε οριστικά τα λάθη και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος να γίνει το Κίνημα μας, ζυμωτήρας σύγχρονων πολιτικών ξένων στις λαϊκίστικες διεκδικήσεις που θόλωσαν τις θέσεις μας για το τι αποτελεί πρόοδο και το τι συντήρηση.

Πρόοδος είναι η χρήση της νέας τεχνολογίας εμπλουτισμένης με την ανθρώπινη φαντασία στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.

Πρόοδος είναι η περιφρούρηση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού τόσο στα ατομικά του δικαιώματα όσο και στην ποιότητα ζωής και στην αμοιβή της εργασίας.

Πρόοδος είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας που όλο πατάσσεται και συνεχώς δείχνει το αναχρονιστικό της πρόσωπο.

Πρόοδος είναι η ανατροπή της αποκρουστικής διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης που εκδικάζει σήμερα υποθέσεις του 2001.

Ανατρέχω έτσι σε ένα παλιό Συνέδριο όπου ο Κωνσταντίνος Σημίτης με σαφή πολιτικό λόγο διευκρίνισε το τι είναι προοδευτική στόχευση και ποια είναι συντηρητική και λαϊκιστική λογική, και ότι η φόρμα του σοσιαλιστικού και προοδευτικού δεν εξαγνίζει το περιεχόμενο μιας δημαγωγικής και λαϊκιστικής πολιτικής .

Η πρόσφατη πανδημία ανέδειξε ότι η σοσιαλδημοκρατία ως πολιτική άποψη και ο φορέας της στη χώρας μας που είναι το ΠΑΣΟΚ έχουν πλέον καθοριστικό ρόλο στην σημασία του κοινωνικού Κράτους και του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εμείς θεμελιώσαμε και συγχρόνως πόσο κομβική ήταν η διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της ευημερίας.

Σήμερα προτεραιότητες μας  πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι :

 Α) Η επαναφορά των νέων επιστημόνων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό και αφυδάτωσαν τη χώρα από το δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας.

Β) Η συνέχιση της σημαντικότατης παρέμβασης του κόμματος μας και του αρχηγού ώστε η ΕΕ να αποτελεί μία κυψέλη όχι μόνο νέων ιδεών αλλά κυρίως αποφασιστικών και γρήγορων αποφάσεων στήριξης της οικονομίας μας.

Γ) Η λήψη μέτρων εξισορρόπησης του  χάσματος της ακρίβειας σ’ όλους τους πολίτες που υποφέρουν από αυτήν .

Δ) Η σταθερή προσήλωση των θέσεων μας στην στηλίτευση του ολέθριου λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουμε το κόμπλεξ μη τυχόν και χαρακτηρισθούμε δεξιοί και ταυτόχρονα η ανάδειξη της ανικανότητας της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης .

Ο στόχος μας είναι ένας.

Να μεγαλώσουν οι ακτίνες του πράσινου ήλιου και χωρίς εμμονές στα παλιά στερεότυπα να του δώσουμε σύγχρονη πνοή ανανέωσης , ελπίδας και προοπτικής.

Όσο για μας από την ακριτική και πολύπαθη Λέσβο είμαστε έτοιμοι να βροντοφωνάξουμε και πάλι ότι απ’ την Μυτιλήνη ο ήλιος θα ανατείλει!»

 

To top