O Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου σήμερα το απόγευμα στα Τσαμάκια

O Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου σήμερα το απόγευμα στα Τσαμάκια

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας η 20η Μαΐου και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου θα βρίσκεται στα Τσαμάκια σήμερα Παρασκευή από τις 5:30 το απόγευμα για να μας ενημερώσει για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Για 5η χρονιά, φέτος, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας σε μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία. Για αιώνες, οι μέλισσες, από τα πιο σκληρά και εργατικά πλάσματα στον πλανήτη, έχουν ωφελήσει ανθρώπους, φυτά και περιβάλλον. Μεταφέροντας τη γύρη από το ένα λουλούδι στο άλλο, οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές επιτρέπουν όχι μόνο την παραγωγή αφθονίας φρούτων, ξηρών καρπών και σπόρων, αλλά και μεγαλύτερης ποικιλίας
Γιατί μια Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας;

Η Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών κάθε χρόνο υπενθυμίζει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη, αλλά και στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα. Η 20η Μαΐου γιορτάζεται από το 2018, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Σλοβενίας με την υποστήριξη της APIMONDIA, που οδήγησε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να κηρύξει την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε καθώς ήταν η ημέρα που γεννήθηκε ο Anton Janša, πρωτοπόρος της σύγχρονης μελισσοκομίας.

 

To top