Πραγματοποιήθηκε το 3ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Πραγματοποιήθηκε το 3ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το 3ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, στο οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, οι επόμενες δράσεις, ενώ εκλέχθηκε και το νέο ΔΣ.

Το συνέδριο απασχόλησαν η δράση της Ομοσπονδίας και των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων, η ακρίβεια, η αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα βασικά αιτήματα που διεκδικεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε όλη τη χώρα αλλά και τα επιμέρους που απασχολούν τους αγρότες κτηνοτρόφους του νησιού μας.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των συνέδρων φάνηκε η διάθεση για μαζικότερη οργάνωση του αγροτικού κόσμου και η ανάγκη που προκύπτει για άμεση δράση των συλλόγων στη κατεύθυνση της διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής στήριξης, «σήμερα που η ακρίβεια στην ενέργεια, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, συνεχώς καλπάζει προς τα πάνω.

Γιατί μόνο με ένα οργανωμένο αγροτικό κίνημα και μέσα από μαζικούς αγώνες ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις για τα αιτήματά μας και λύσεις στα προβλήματα».

Έγινε απολογισμός της δράσης της Ομοσπονδίας από το 2ο έως το 3ο συνέδριο και πάρθηκε απόφαση για πρόγραμμα περιοδειών – συσκέψεων σε όλα τα χωριά με ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και με τους αγροτικούς συλλόγους.

Στόχος τους, όπως σημειώνουν, είναι η δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων που θα ενταχθούν στην ΟΑΣΛ δυναμώνοντας το κίνημα. Αποφασίστηκε να γίνει πρόταση στους αλιευτικούς συλλόγους του νησιού να πλαισιώσουν την ομοσπονδία.

Την επόμενη εβδομάδα το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να οριστούν αρμοδιότητες.

Στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν οι παρακάτω.
Αναγνωστής Χρήστος
Καραβασίλης Ηρακλής
Καραγιάννης Δημήτρης
Κόμβος Στρατής
Ματαντής Σταύρος
Στεφανής Δημήτρης
Χηροπαίδης Στέφανος

Τέλος καλούν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στη πορεία ειρήνης που θα γίνει τη Κυριακή 22 Μάη ενάντια στους πολέμους αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τη Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη.

To top