Τέλος η χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου σε εσωτερικούς χώρους

Τέλος η χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου σε εσωτερικούς χώρους

Αίρεται η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας από την Τρίτη (17/5) είχε αναφέρει πως η Επιτροπή θα συνεδρίαζε σήμερα αναφορικά με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Ο Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης, τόνισε η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εξωτερικούς χώρους όσο και για εσωτερικούς. Πρόκειται για μέτρο στο οποίο περιλαμβάνονται και οι χώροι με αριθμημένες θέσεις όπως τα αεροπλάνα.

Επίσης, η άρση της χρήσης μάσκας ισχύει και για τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, όπως τόνισε η μάσκα παραμένει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία και ο ηλεκτρικός, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τους συναφείς χώρους καθώς και για τα νοσοκομεία.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας στις εκπαιδευτικές δομές, η Επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και τότε θα πάρει την απόφασή της την οποία θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως δεν θα επιβάλλεται πλέον διοικητικό πρόστιμο αλλά ο υπουργός Υγείας τόνισε πως παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας, ιδίως από τον ευάλωτο πληθυσμό.

Το μέτρο με την άρση χρήσης της μάσκας ξεκινά από την 1η Ιουνίου και έχει ισχύ μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου.

To top