Εκδήλωση : «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη κληρονομιά της ιστορίας μας» στα Λουτρά

Εκδήλωση : «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη κληρονομιά της ιστορίας μας» στα Λουτρά

Στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων για το 2022 που είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών σε συνεργασία με την Κοινότητα Λουτρών και το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών, «Το Δελφίνι» διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη κληρονομιά της ιστορίας μας», την Κυριακή 22 Μαΐου στις 7:00 μ.μ., στο χώρο του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης, στη Σκάλα Λουτρών.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών θα ζωντανέψουν μνήμες, μέσα από μαρτυρίες –αφηγήσεις προσφύγων πρώτης και δεύτερης γενιάς που έφτασαν ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους στη Σκάλα Λουτρών πριν 100 χρόνια.

Θα τραγουδήσουν τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής!

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» θα προβάλει ένα 20λεπτο βίντεο με τίτλο, «Το χρονικό των 10 ημερών», που είναι η μαρτυρία της αδελφής του Ηλία Βενέζη, από την τουρκική εισβολή στο Αϊβαλί το 1922, όπως την κατέγραψε στο ομώνυμο βιβλίο της σε μορφή ημερολογίου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης « Οι Αιολείς» με χορούς και τραγούδια από την Ερυθραία της Μ. Ασίας.

 

 

To top