Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με ελεύεθρη είσοδο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με ελεύεθρη είσοδο

«Η Δύναμη των Μουσείων» είναι το θέμα που επέλεξε για το φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2022 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΙCOM), θέλοντας ο εορτασμός να αποτελέσει ευκαιρία ώστε να τονιστεί η δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες -μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από την ίδρυσή του λειτουργεί ως φορέας τοπικής αειφόρου ανάπτυξης ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά και συγχρονίζεται με τις ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις, όπως της πανδημίας, δρομολογώντας πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση την παρουσίας του και ανοίγοντας νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του.
Το Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι με ελεύθερη είσοδο δίνοντας την ευκαιρία σε όλους για μια απόδραση στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και γνωριμία με τα συγκλονιστικά μυστικά του μοναδικού στο είδος Απολιθωμένου Δάσους.
Παράλληλα το Μουσείο υποδέχεται σχολεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα «Υιοθετώ και προστατεύω το Απολιθωμένο Δάσος» με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Μουσείου στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Λέσβου.
Επίσης, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας των Μουσείων της Λέσβου, με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις για την προβολή του μοναδικού συνόλου Μουσείων που διαθέτει η Λέσβος, της αξιοποίησής τους και της ανάδειξης του ρόλου τους στον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό τομέα και φέτος.
Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, Ε-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr,.

 

To top