Times: Η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία στα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές

Times: Η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία στα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές

Η Σάμος, η Ικαρία και η Λέσβος είναι στη λίστα των Times του Λονδίνου για τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά. Στην κορυφή της λίστας είναι η Αλόννησος με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σάμος, στην πέμπτη η Ικαρία και στη 14η θέση η Λέσβος.

Η δημοσιογράφος Dana Facaros προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιλέξουν νέους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες μακριά από το συνωστισμό και διαθέτουν πλέον πολύ καλύτερη προσβασιμότητα.

Συγκεκριμένα για τη Λέσβο η δημοσιογράφος αναφέρει: 

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Πέρα από την αστική, καστροστεφανωμένη πρωτεύουσα της Μυτιλήνης, και ανάμεσα σε τεράστιες εκτάσεις από ελιές και δασώδη βουνά, βρίσκονται μερικά από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας. Υπάρχει υπέροχη παρατήρηση πουλιών, ιαματικές πηγές και λασπόλουτρα, ένα απολιθωμένο δάσος και ένα μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο καλλιτέχνη της Ελλάδας Θεόφιλο. Το Πλωμάρι εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ούζο της Ελλάδας και διαθέτει ακόμη και μουσείο αφιερωμένο στο ποτό. Χτισμένο από έναν τοπικό έμπορο ελαιολάδου, το τρίκλινο Villa Amphora είναι ένα χαρακτηριστικό καταφύγιο που βρίσκεται σε έναν ελαιώνα κοντά στο Πλωμάρι, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη παραλία στον Άγιο Ισίδωρο».


Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη λίστα.

To top