Επίσκεψη αντιπροσωπείας της DIGEA στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της DIGEA στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της DIGEA με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Στρατή Λιαρέλλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ν. Μαστοράκη.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο στο πλαίσιο επαφών της με τοπικούς φορείς για την αναβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος. Παράλληλα η αντιπροσωπεία επισκέπτεται σχολεία και συλλόγους και προσφέρει υλικό που έχουν ανάγκη.

Την αντιπροσωπεία της DIGEA υποδέχθηκε στο Μουσείο ο Καθ. Ν. Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου όπου και τους ενημέρωσε για τα μοναδικά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους και τις προσπάθειες υποστήριξης ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της περιοχής. Ο Διευθυντής του Μουσείου αναφέρθηκε παράλληλα στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη, προστασία και προβολή του Απολιθωμένου Δάσους σε παγκόσμιο επίπεδο και παρουσίασε τα στοιχεία που συνθέτουν την αξία και την μοναδικότητα του Μνημείου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα νέα ευρήματα που έφεραν στο φως οι πρόσφατες ανασκαφές, τα οποία από την φετινή θερινή περίοδο πρόκειται να αναδειχθούν σε μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Κατόπιν τα μέλη της αντιπροσωπείας περιηγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου όπου με ενδιαφέρον γνώρισαν τα εξαιρετικά φυτικά και ζωικά απολιθώματα του Απολιθωμένου Δάσος.

Παράλληλα ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της αναγνώρισης της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESO και τις δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρης της Λέσβου.
Με το τέλος της επίσκεψης, τα μέλη της αντιπροσωπείας της DIGEA έδωσαν τα συγχαρητήρια του για την οργάνωση του Μουσείου και την παρουσίαση των ευρημάτων του Απολιθωμένου Δάσους ενώ ιδιαίτερα επισήμαναν τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί το Μουσείο και οι οποίες το έχουν αναδείξει ως ένα κορυφαίο ποιοτικό προορισμό.

To top