Εκπαιδευτικές δράσεις στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για άτομα με ειδικές ανάγκες

Εκπαιδευτικές δράσεις στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για άτομα με ειδικές ανάγκες

Μέλη του Συλλόγου ατόμων με αναπηρίες ‘Νίκη-Victor Arant’ επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες γνωριμίας με το Απολιθωμένο Δάσος και την ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Λέσβο.

Τα μέλη του Συλλόγου ατόμων με αναπηρίες ‘Νίκη-Victor Arant’ συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευάγγελο Σμπράο αρχικά επισκέφτηκαν το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους εντυπωσιακούς ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων του Απολιθωμένου Δάσους, παρατήρησαν την άριστη απολίθωσή τους καθώς και τη μεγάλη ποικιλία των απολιθωμένων φυτών που έχουν αποκαλυφθεί.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου όπου στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων παρακολούθησαν αρχικά ειδική εκπαιδευτική παρουσίαση για το Απολιθωμένο Δάσος και τον τρόπο δημιουργίας του, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους μέσα από τα εκθέματα απολιθωμάτων, τις μακέτες, και τις ψηφιακές δομές του Μουσείου ενημερώθηκαν για τη γεωλογική ιστορία και εξέλιξη του Αιγαίου, τα ηφαιστειακά κέντρα της Λέσβου αλλά και τη σχέση της ηφαιστειότητας με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων συμμετείχαν τα στελέχη του Μουσείου Μ. Αντωνάκης, Ε. Κουνιαρέλλη και Ν. Παπάζης.

To top