Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Αναλυτικά:
• Εκπαιδευτική δράση «Λιόδεντρα και πιθάρια»
Εκπαιδευτική εικαστική δράση, για Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, την Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρες 10:00-13:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση της Σοφίας Βολιώτη και της ομάδας της, θα δημιουργήσουν ένα ομαδικό εικαστικό έργο, με κεντρικό θέμα τα ελαιόδεντρα και τα πιθάρια που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

• Συναυλία «MO-TO Κey»
Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, τον γερμανικό πολιτιστικό οργανισμό TONALi και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, παρουσιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου (ώρες 18:00-21:30) η τελική συναυλία του εκπαιδευτικού προγράμματος «MO-TO Κey». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟ-TO Key απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης, δίνοντάς τους εφόδια για να διοργανώνουν ένα πολιτιστικό γεγονός. Φέτος, ομάδες μαθητών από το Λύκειο Άντισσας, το 2ο Δημοτικό Μυτιλήνης και το Δημοτικό Παπάδου οργανώνουν συναυλία στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, και άνθρωποι όλων των ηλικιών με διαφορετικό «πολιτισμικό κεφάλαιο» έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους και να απολαύσουν έργα κλασικής μουσικής από νέους και ταλαντούχους μουσικούς. Ο τσελίστας Konstantin Manaev, η βιολίστρια Julia Smirnova και ο εκτελεστής κρουστών και κυμβαλιστής Moritz Koch αφήνουν για λίγο τις ορχήστρες τους για να συναντηθούν με τους μαθητές και να τους μυήσουν στα μυστικά της κλασικής μουσικής αλλά και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

** Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

 

To top