Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια»

Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια»

Το πρώτο Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια» την Παρασκευή 13 Μαΐου, μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στα οποία θα τιμηθεί η Κοινότητα Νεοχωρίου της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ως αδελφή κοινότητα του Δήμου Μυτιλήνης.

Η βράβευση της Κοινότητας, η οποία αποτελεί τη γενέθλια πατρίδα του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Με την πρωτοβουλία αυτή, ο πολιούχος της πόλης μας γίνεται ο συνδετικός κρίκος σύσφιξης των σχέσεων με την Κοινότητα Νεοχωρίου.

Το Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπηθεί στο Φεστιβάλ από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών, με αποστολή που θα έρθει από την Κωνσταντινούπολη.

To top