130 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, στον 6ο αγώνα ENDURO MTB στην Αγιάσο

130 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, στον 6ο αγώνα ENDURO MTB στην Αγιάσο

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, 130 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη παρευρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αγιάσο για τον 6ο αγώνα ορεινής ποδηλασίας ENDURO MTB στις κατάφυτες, απαιτητικές, πνιγμένες στο πράσινο και στο νερό, απότομες πλαγιές του Ολύμπου, που διοργανώνει ο Ποδηλατικό Σύλλογος Λέσβου.

Η πρώτη εκκίνηση έγινε για τους συμμετέχοντες που είχαν ηλεκτρικά ποδήλατα στις 8:30 το πρωί της Κυριακής ενώ ανά 10 λεπτά γινόντουσαν κι άλλες εκκινήσεις – από την πλατεία της Αγιάσου – που η κάθε μία είχε ως 10 αγωνιζόμενους. Η τελευταία εκκίνηση έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί με τις έξι γυναίκες που είχαν λάβει συμμετοχή. Περίπου στη 1:00 το μεσημέρι όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν τερματίσει στην πλατεία της Αγιάσου – εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησαν – και εκτός από τις απονομές ακολούθησε μία τεράστια γιορτή με φαΐ το οποίο έψηναν εκείνη τη στιγμή σε ψησταριά που είχε στηθεί στο σημείο.

Φωτογραφίες:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή του Enduro MTB στην Αγιάσο

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στην περιοχή της Αγιάσου ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας “6th AGIASOS ENDURO MTB”.
Ο αγώνας εντάσσεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ENDURO Greek Seiries MTB που πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του Ελληνικού πρωταθλήματος για το 2022.
Ο αγώνας “6th AGIASOS ENDURO MTB” οργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου (Πο.Συ.Λέσβου) με τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και το Αναγνωστήριο Αγιάσου με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και πολλών εθελοντών. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε από την «LESVOS RIDE».

Στο αγώνα συμμετείχαν αθλητές από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Χίο, Λέρο, Ναύπακτο και πολλά ακόμα μέρη της Ελλάδας. Μεταξύ των συμμετασχόντων περιλαμβάνονταν και δύο πρώην πρωταθλήτριες, η Βάσω Λαζοπούλου και η Veneta Zaharieva από τη Βουλγαρία.
Οι διαδρομές του αγώνα βρίσκονται στον εντυπωσιακό γεώτοπο του Ολύμπου στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι αθλητές διασχίζοντας τα μοναδικής ομορφιάς παραδοσιακά μονοπάτια του Ολύμπου, μέσα από τους καστανιώνες, την καταπράσινη φύση και τους εντυπωσιακούς γεωτόπους της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO, τερμάτισαν στην Αγιάσο, από όπου και ξεκίνησαν.

Οι αθλητές ολοκληρώνοντας τους αγώνες “6th AGIASOS ENDURO MTB” δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον φυσικό πλούτο της περιοχής, την οργάνωση της εκδήλωσης και τους ανθρώπους που την υποστήριξαν, τους εθελοντές αλλά και τη γνωριμία τους με το τοπίο και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Αγιάσου.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής, όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:
– στην κατηγορία MASTERS αναδείχθηκε πρώτος ο Μπάμπης Μαυράκος
– στην κατηγορία των MEN πρώτος κατατάχθηκε ο Γιάννης Γιαννόγλου
– στην κατηγορία των MEN Elite πρώτος κατατάχθηκε ο Ελισσαίος Γουβής
– στην κατηγορία των UNTER-21 πρώτος κατατάχθηκε ο Φίλιππος Λόις
– στην κατηγορία των E-BIKES νικητής αναδείχθηκε ο Alessio Toninelli
– στους VETERANS πρώτος κατατάχθηκε ο Μάριος Λουτραγότης και
– στην κατηγορία WOMEN νικήτρια αναδείχθηκε η Βασιλική Λαζοπούλου.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

To top