Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής  της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ο οποίος είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και τους συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι από το Παλαιό Δημαρχείο όπου είχε συναντήσεις από το πρωί έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό και την μεγάλη  μείωση των ροών καθώς και του πληθυσμού των αιτούντων άσυλο στα νησιά. Ευχαρίστησε το λιμενικό σώμα καθώς και τα άλλα σώματα ασφαλείας για τη συμβολή τους στον έλεγχο των συνόρων.

Τον Γενικό Γραμματέα της ΝΔ συνόδευσαν στην επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο  Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Προκόπης Τζιμής.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στην ποτοποιία «Ούζο Λινού» η οποία παράγει ούζο και άλλα οινοπνευματώδη ποτά με βάση τις τοπικές πρώτες ύλες. Η πρότυπη μονάδα παραγωγής δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια βασισμένη στην οικογενειακή παράδοση που δραστηριοποιείται στην ποτοποιία εδώ και τέσσερις γενιές. Τα στελέχη του κόμματος ξεναγήθηκαν στην μονάδα παραγωγής, όπου γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής ενός ελληνικού προϊόντος που αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, όπου τα στελέχη του κόμματος υποδέχθηκαν ο  Αναπληρωτής Διοικητής του ΚΥΤ Δημήτρης Βαφέας και ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/σης του ΚΥΤ Γιάννης Μαρινάκης. Το Κέντρο αποτελεί μια προσωρινή δομή, ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέας δομής εκτός του αστικού ιστού, κάτι που αποτελεί οδηγό για τη διαχείριση του μεταναστευτικού σε όλα τα νησιά.

Στο ΚΥΤ αυτή τη στιγμή στεγάζονται 1.100 άνθρωποι, ενώ πριν 3 χρόνια οι φιλοξενούμενοι σε δομές στο νησί ξεπερνούσαν τις 20.000. Στη Λέσβο τα ασυνόδευτα ανήλικα, ένας τομέας στον οποίο έχουν γίνει μεγάλα βήματα στην διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και για το οποίο η χώρα μας έχει λάβει διεθνώς εύσημα, στεγάζονται σε ξενοδοχείο εκτός της δομής.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, ένα ιστορικό και εμβληματικό μοναστήρι του νησιού, το οποίο φέρει ιδιαίτερης αξίας κειμήλια για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκεί, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευστράτιος Δήσσος ξενάγησε τα στελέχη του κόμματος στο χώρο της Μονής μιλώντας τους για την πλούσια ιστορία της. Στο χώρο του μοναστηριού έχει δημιουργηθεί μια πρωτοβουλία «στέγης αγάπης» που προσφέρει καθημερινά φαγητό σε περισσότερες από 60 οικογένειες στο νησί που το έχουν ανάγκη.

Κατόπιν, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν το Τυροκομείο Μυστακέλλη στο Μανταμάδο, μια οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση δεκαετιών που παράγει τοπικά προϊόντα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ πραγματοποίησαν και μια σύντομη στάση στην Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαράλαμπο Τζελαΐδη.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο του Δήμου Μυτιλήνης όπου τα στελέχη του κόμματος πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στον Δήμο, οι αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού, η βελτίωση των υποδομών, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων προκειμένου να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους τουρίστες και οι ιδιαιτερότητες που συναντά κανείς σε έναν Δήμο σε μια ακριτική περιοχή.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Δόμησης & Δ/νσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Πληροφορικής Ευστράτιος Τζιμής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τη Δ. Ε. Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης και ο Πρόεδρος του Γενικού «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γεώργιος Καμπούρης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπρόσωπους των επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων του νομού, στις οποίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λέσβου Γιάννης Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

Μια ακόμα συνάντηση με εκπρόσωπους του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Συνοριοφυλάκων πραγματοποίησαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε τα στελέχη των Σωμάτων για την προσφορά τους και ειδικά για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή το σύνολο των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Η επίσκεψη στον νομό Λέσβου, ολοκληρώθηκε με την Ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ του νομού, στην οποία με μαζική παρουσία στελεχών των τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα ενόψει του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6,7, και 8 Μαΐου.

To top