“Φρένο” μόνο στα έργα μέσα στο δάσος βάζει η απόφαση του Πρωτοδικείου

“Φρένο”  μόνο στα έργα  μέσα στο δάσος βάζει η απόφαση του Πρωτοδικείου

Απαγόρευσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης  με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε σήμερα Μ. Πέμπτη , μέχρι τις  13 Μαϊου -που θα εξετασθούν  τα ασφαλιστικά μέτρα-  να γίνουν έργα  σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Βάστρια. Η  σημερινή προσωρινή απόφαση δείχνει πάντως να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Η μεν πλευρά της Εταιρείας κάνει λόγω για δικαίωση, αφού το δικαστήριο απαγορεύει τα έργα μόνο σε δασικές εκτάσεις που- όπως αναφέρουν –  ούτως ή άλλως, δεν εκτελούνται. Η Περιφέρεια από την πλευρά της κάνει λόγο για πρώτη νίκη, αφού όπως τονίζεται στα έργα σε δασικές εκτάσεις είχε βασιστεί η προσφυγή της.

Με βάση τη σημερινή απόφαση, απαγορεύονται οι εργασίες σε δασικές εκτάσεις, όχι όμως στις υπόλοιπες εκτάσεις που καλύπτει το νέο ΚΥΤ.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σε δήλωσή του στον “Αίολο” έκανε λόγο «για μια πρώτη νίκη« αφού όπως τόνισε  η προσφυγή της Περιφέρειας βασίσθηκε ακριβώς στο γεγονός ότι η έκταση που καλύπτει το ΚΥΤ περιβάλλεται από δάσος.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Περιφερειάρχης αργά το απόγευμα τονίζονται τα εξής:

«Το αίτημα της Περιφέρειας και των Κοινοτήτων που προσέφυγαν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και η  σημερινή απόφαση αποτελεί ένα πρώτο βήμα  για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλουμε και ανάχωμα προστασίας του δασικού μας πλούτου. Η διαστρέβλωση της αλήθειας αποτελεί παραπληροφόρηση. ‘Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

«Ουσιαστικά απορρίφθηκε η προσφυγή» σχολίασε από την πλευρά του ο δικηγόρος που εκπροσώπησε την ΤΕΡΝΑ κ. Χάρης Πέτσικος.  Ο ίδιος εξήγησε « Το δικαστήριο  με την προσωρινή απόφαση  απαγορεύει στην ΤΕΡΝΑ να κάνει εργασίες διάνοιξης οδού εντός δασικής έκτασης πριν βγει έγκριση επέμβασης από τη δασική υπηρεσία. Έχει ήδη υποβάλλει μελέτες για την άδεια αυτή και δεν έχει κάνει έργα σε δασικές εκτάσεις. Άρα το δικαστήριο, επιτρέπει να συνεχίσει εργασίες που κάνει σήμερα. Δεν έκανε ποτέ  διάνοιξη δρόμων μέσα από δάσος».

 

To top