Παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος για την παράνομη αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος στην τραγωδία των Τεμπών.
Σύμφωνα με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ο πρώην υφυπουργός και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και άλλα άτομα (μη πολιτικά πρόσωπα) από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Πυροσβεστική) θα καθίσουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.
Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά συνολικά οκτώ κατηγορούμενους για τους χειρισμούς που έγιναν στο σημείο της τραγωδίας. Κατά το κατηγορητήριο, οι ενέργειες που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του χώρου και την απώλεια κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.
Κατά την εισαγγελική πρόταση, ως συμμέτοχοι σε παράβαση καθήκοντος πρέπει να παραπεμφθούν 4 ακόμη πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας Λάρισας κατά τον κρίσιμο χρόνο.
Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Τριαντόπουλος
Κατά την απολογία του ο κ. Τριαντόπουλος είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας πως ο ρόλος του στον χώρο της τραγωδίας περιοριζόταν αποκλειστικά στην κρατική αρωγή και στην ενημέρωση των πολιτών, χωρίς καμία εμπλοκή σε επιχειρησιακές ή ανακριτικές αποφάσεις. Μάλιστα, φέρεται να απέδωσε τα περί παρακολούθησης και συντονισμού του που αναφέρονται στο κατηγορητήριο σε «παρανόηση του περιεχομένου δελτίων Τύπου που εξέδωσα την περίοδο εκείνη», ενώ χαρακτήρισε «αυθόρμητη συνάντηση» για «ανταλλαγή απόψεων» τη σύσκεψη παραγόντων της 3/3/2023 όπου φέρεται να αποφασίστηκε το αποκαλούμενο «μπάζωμα» του χώρου.
Πηγή: tovima.gr kathimerini.gr








