Προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού ” Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Λέσβος ”

Προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού ” Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Λέσβος ”

Η Εταιρία Αιολικών Μελετών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, προκηρύσσει για τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Μυτιλήνης, Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η Μικρασιατική καταστροφή και η Λέσβος (1922-2022) : 100 χρόνια διωγμένοι απ’ τις όμορφες και αλησμόνητες πατρίδες».

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ενασχόληση των μαθητών-τριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, την ιστοριογραφία της εποχής και τις κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές επιρροές του τόπου τους από τη μεγαλύτερη συμφορά του νεοελληνικού έθνους, ώστε να δημιουργήσουν ένα κείμενο, μια εργασία μέσα απ’ την οποία θα εκφράσουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις γνώσεις τους σχετικά με το θέμα.

Ως χρόνος διεξαγωγής ορίζεται από 09/05/2022 έως 19/05/2022, εντός ή εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Η αξιολόγηση των έργων των μαθητών/τριών από την Επιτροπή Αξιολόγησης θα γίνει στο διάστημα από τις 06/06/2022 μέχρι τις 08/06/2022. Τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση των έργων θα ανακοινωθούν την 8η Ιουνίου 2022 στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Λέσβου και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μυτιλήνης.
Πιο συγκεκριμένα, θα βραβευτούν συνολικά έξι δημιουργίες.
Τα βραβεία θα είναι: Τρία Tablet και τρία βιβλία μετά ειδικών επαίνων σε κάθε κατηγορία.

To top