Αίτημα για τρία τμήματα στην Α΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

Αίτημα για τρία τμήματα στην Α΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

Τη δημιουργία τριών τμημάτων στην Α΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας ζητούν οι εκπαιδευτικοί, με βασικό επιχείρημα τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών και τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα πραγματοποιείται η διδασκαλία.

Σύμφωνα με το αίτημα, αυτή τη στιγμή στην Α΄ τάξη είναι εγγεγραμμένοι 50 μαθητές, ενώ εκκρεμεί ακόμη μία μετεγγραφή.

Όπως επισημαίνεται, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον αριθμό των παιδιών, αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η πρώτη τάξη του Δημοτικού για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη διαμόρφωση του μαθησιακού προφίλ κάθε μαθητή.

Σε αυτή τη φάση της σχολικής πορείας είναι πιθανό να αναδειχθούν μαθησιακές δυσκολίες ή άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες, όπως τονίζεται, είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα μέσα σε πολυπληθή τμήματα.

Η δημιουργία τριών τμημάτων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας, στην αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της μαθησιακής πορείας κάθε παιδιού, στην έγκαιρη αναγνώριση πιθανών δυσκολιών και στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και οικογενειών.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι μικρότερα τμήματα μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες μάθησης, ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και ομαλής ένταξης των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

«Οι μαθητές μας δεν είναι αριθμοί, αλλά υπό διάπλαση προσωπικότητες που δικαιούνται τις καλύτερες συνθήκες δωρεάν εκπαίδευσης και μόρφωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά, με το αίτημα να επικεντρώνεται στον χωρισμό της Α΄ τάξης σε τρία αυτοτελή τμήματα.

To top