Πεζοπορία στα Ροδόδεντρα Πτερούντας την Κυριακή 17 Απριλίο

Πεζοπορία στα Ροδόδεντρα Πτερούντας την Κυριακή 17 Απριλίο

Ο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου “ΟΡΕΙΑΣ” διοργανώνει τη Κυριακή 17 Απριλίου πεζοπορία στα Ροδόδεντρα Πτερούντας.

Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 08:45 στο My Market ξεκινάει το λεωφορείο όπου και θα σταματήσει στην αρχή του χωριού Πτερούντα.

Όπως σημειώνει ο “ΟΡΕΙΑΣ”: «Μπήκαμε για τα καλά στην Άνοιξη και το ζωικό και φυτικό βασίλειο βρίσκονται σε πλήρη οργασμό. Η φύση ως άλλη αγορά είναι πλημμυρισμένη με καφενέδες, που ανοίγουν τις πόρτες τους κάθε ηλιοβασίλεμα για να υποδεχτούν λογής λογής πελάτες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της μητρόπολης. Αυτοί αφού μπεκροπιούν με βουλιμία το καφεδάκι τους, μετακινούνται με απόλυτη αναρχία αλλά και ανεμελιά από καφενέ σε καφενέ. Μεταφέρουν τα νέα της Ημέρας στο δυνατόν περισσότερους καφενέδες της αγοράς πριν προλάβει η Νύχτα να απλώσει το κατάμαυρο πέπλο της και τους βυθίσει όλους, καφενέδες και πελάτες , βαθιά στην αγκαλιά του Μορφέα. Ως το επόμενο ηλιοβασίλεμα. Τι θα λέγατε, αυτήν την Κυριακή να επισκεφθούμε τους μαγευτικά ευωδιαστούς, κατακίτρινους καφενέδες της Πτερούντας;

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας και θα είναι κυκλική. Θα διανύσουμε περίπου 12 χλμ σε περίπου 4 ώρες. Θα κατευθυνθούμε ανατολικά προς τις καταπράσινες δασωμένες πλαγιές του όρους Λίβανος πάνω στον οποίο θα συναντήσουμε το ξωκλήσι των Πέντε Αγίων, τον αρχικό προορισμό μας. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς τη Πτερούντα περνώντας δίπλα από τα ολάνθιστα, κατακίτρινα και ευωδιαστά Ροδόδεντρα (αγούδουρες για τους ντόπιους) , τα οποία θα συναντάμε διάσπαρτα σε μεγάλο μέρος της περιοχής. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς τον πασίγνωστο και μαγευτικό καταρράκτη Βαθύλιμνο πεζοπορώντας αριστερά από της όχθες ρέματος της περιοχής. Θα ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας μόλις φτάσουμε στην Πτερούντα.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, αδιάβροχο και παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running).

Παρακολουθούμε αδιαλείπτως τα προγνωστικά καιρού για την Κυριακή. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για σποραδικές βροχοπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση για την αναβολή της πεζοπορίας μας.

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών), PCR ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Υ.Γ. Όσα μέλη και φίλοι μας δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν μαζί μας μπορούν να συμμετάσχουν σε δράση του Συλλόγου “Λέσβος χωρίς πλαστικά” όπου θα γίνει καθαρισμός από σκουπίδια του κεντρικού άξονα από Θερμή μέχρι Ξαμπέλια. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των οδηγών ώστε να πάψουν να πετούν σκουπίδια στους δρόμους. Σημείο συνάντησης ο Μύλος της Θερμής ή τα Ξαμπέλια (2 επιλογές) και ώρα συνάντησης 10:00.»

To top