Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση των αγροτοκτηνοτρόφων που πραγματοποιείται την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καλεί τους εργαζόμενους το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της Λέσβου, με αφορμή την εξάπλωση του αφθώδους πυρετού στο νησί και τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στον κτηνοτροφικό κόσμο.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την εμφάνιση της νόσου στη Λέσβο, υποστηρίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα «Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως» για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη στήριξη των κτηνοτρόφων.
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σημειώνει ότι οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, διεκδικώντας μέτρα για να αποτραπεί η καταστροφή του ζωικού τους κεφαλαίου και να στηριχθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.
«Αύριο θα είμαστε ξανά μαζί τους, όπως ήμασταν αυτούς τους 6 μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι και οι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους, ζητώντας την αλλαγή των κυβερνητικών πολιτικών που, όπως καταγγέλλει, οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε οικονομική καταστροφή.








