Με τη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή αναμένεται να εορταστεί και φέτος η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Λουκά, στα Νησέλια Παμφίλων Λέσβου.
Η πανήγυρη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών:
Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 19:00, θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός, ενώ το πρωί του Σαββάτου 22 Αυγούστου, στις 07:30, θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί δωρεάν φαγητό στους προσκυνητές, με τη φροντίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Παναγιούδας και του Ιππικού Συλλόγου Παμφίλων.
Η εορτή του Αγίου Λουκά αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία συνάντησης των πιστών σε έναν ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο της Λέσβου, συνδυάζοντας την προσευχή και την εκκλησιαστική παράδοση με το πνεύμα της προσφοράς και της φιλοξενίας.
Η Ιερά Μονή καλεί τους πιστούς της Λέσβου και τους προσκυνητές να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες και να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Λουκά.
Πρόγραμμα
- Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026 – 19:00: Μέγας Εσπερινός
- Σάββατο 22 Αυγούστου 2026 – 07:30: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
- Μετά τη Θεία Λειτουργία: Δωρεάν φαγητό για τους προσκυνητές
Ιερά Μονή Αγίου Λουκά – Μετόχι Αγίου Λουκά, Νησέλια Παμφίλων Λέσβου
Όλοι οι πιστοί είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πανήγυρη και να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου σε κλίμα πίστης, κατάνυξης και αδελφοσύνης.








