Υλοποίηση Δράσης Δωρεάν Οδοντιατρικών και ιατρικών εξετάσεων στη Δυτική Λέσβο από το Χαμόγελο του Παιδιού

Υλοποίηση Δράσης Δωρεάν Οδοντιατρικών και ιατρικών εξετάσεων στη Δυτική Λέσβο από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ξεκίνησαν από χθες στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, οι προγραμματισμένες δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η Δράση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, την πολύτιμη συνδρομή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, το προσωπικό της οποίας οργάνωσε από τον Μάρτιο όλα τα ιατρικά ραντεβού και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Χθες το πρωί μάλιστα, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Ζαχαρώ Ιωακείμ και Αφροδίτη Βατή, καθώς και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Περιβολάρης επισκέφτηκαν το κινητό ιατρείο της δράσης που λειτουργεί στο δημοτικό στάδιο Καλλονής «Κ. Κεντέρης».

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Οργανισμού, στο οποίο μέχρι και αύριο Τετάρτη 13/4 βρίσκονται εθελοντικά Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μέλη του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα εξετάζουν δωρεάν όλα τα παιδιά που επισκέπτονται την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

ippokratis@hamogelo.gr

To top