Σε σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών συμμετείχε το προσωπικό αστυνομικών υπηρεσιών

Σε σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών συμμετείχε το προσωπικό αστυνομικών υπηρεσιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών (BLS) και χρήσης απινιδωτή (AED), που έλαβαν χώρα σε δύο εκπαιδευτικές σειρές, στις 2 και 9 Απριλίου, στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή κυρίως προσωπικού αστυνομικών υπηρεσιών της Λέσβου.

Οι εκπαιδεύσεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν από έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β. Μυτιλήνης, διοργανώθηκαν με μέριμνα της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), με τη συνδρομή και τη στήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, κατόπιν σχετικής έγκρισης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ είχαν ως στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και ορθού χειρισμού αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.

Η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών έλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης των εν λόγω σεμιναρίων, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική σημασία της κατάρτισης του αστυνομικού προσωπικού στην παροχή πρώτων βοηθειών, που στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του καλείται συχνά να επιληφθεί πρώτο σε έκτακτα περιστατικά, ενώ παράλληλα αφορμή στάθηκε και η πρόσφατη τοποθέτηση συσκευής αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης, τον οποίο προμηθεύτηκε η Ένωση μας (I.P.A.) μέσω προηγούμενων δράσεών της και με τη βοήθεια του παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τον παράδωσε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου.

Στον χώρο διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων παραβρέθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη στήριξη του για την εν λόγω πρωτοβουλία, ενώ παράλληλα επεσήμανε τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ανάλογων εκπαιδευτικών δράσεων, προς όφελος του προσωπικού και του κοινωνικού συνόλου.

 

To top