Οπτική Τομογραφία Συνοχής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Οπτική Τομογραφία Συνοχής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με δυνατότητα  εξειδικευμένων απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων.  Συγκεκριμένα παραδόθηκε μετά από διαγωνισμό, η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) σ η οποία από την Παρασκευή είναι σε πλήρη λειτουργία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

Η οπτική τομογραφία συνοχής είναι κορυφαίας τεχνολογίας και αποτελεί την νεότερη μέθοδο απεικόνισης της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου.Πρόκειται για εξέταση αιχμής, με την οποία πραγματοποιείται λεπτομερέστατη χαρτογράφηση των οπίσθιων δομών του οφθαλμού.
Με την εξέταση OCT επιτυγχάνεται η απεικόνιση τόσο της δομής όσο και της παθολογίας της πασχούσης περιοχής και μπορούν να διαγνωστούν περιπτώσεις όπως διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, άλλων ωχροπαθειών, οπής, κυστεοειδούς οιδήματος ωχράς, κεντρικής ορώδους χοριοειδοαμφιβληστροειδοπάθειας, γλαυκώματος, οιδημάτων κεντρικής περιοχής κ.ά.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Γιώργος Καμπούρης, σε ανάρτησή του τόνισε σχετικά με την εξέλιξη αυτή «Οι κάτοικοι του Νησιού μας , θα έχουν πλέον την δυνατότητα των συγκεκριμένων εξετάσεων στο Γ.Ν.Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, για τις οποίες μέχρι πρότινος έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ή στον ιδιωτικό τομέα. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε»

To top