Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια» στην Μυτιλήνη στις 13 Μαΐου

Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια» στην Μυτιλήνη στις 13 Μαΐου

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης και κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακύρη, αποφασίστηκε να τιμηθεί στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια» στις 13 Μαΐου 2022 η Κοινότητα Νεοχωρίου της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ως αδελφή κοινότητα του Δήμου Μυτιλήνης.

Η βράβευση της Κοινότητας, η οποία αποτελεί τη γενέθλια πατρίδα του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Με την πρωτοβουλία αυτή, ο πολιούχος της πόλης μας γίνεται ο συνδετικός κρίκος σύσφιξης των σχέσεων με την Κοινότητα Νεοχωρίου, επ’ ωφελεία αμφοτέρων.
Λόγω της απόφασης αυτής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε επιστολή, με την οποία το Φεστιβάλ «Θεοδώρεια», το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με απόφαση του ιδίου, μάλιστα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπηθεί στο Φεστιβάλ από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών, με αποστολή που θα έρθει από την Κωνσταντινούπολη.

To top