Υπόσχεση Κουτουλάκη για χρηματοδότηση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Υπόσχεση Κουτουλάκη για χρηματοδότηση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου συναντήθηκαν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο ΑναγνωστήριοΑγιάσου με τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου Κλεάνθη Κορομηλά και τα μέλη του Δ.Σ Τούλα Μακρέλλη και Παναγιώτη Σκορδά. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Μιχάλης Φρατζέσκος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Διαμάντη Ρουγκέλλη, το μέλος Γιώργος Ξενέλλης και η συνεργάτις του κ. Κουτουλάκη Νάσιου Μυρσίνη. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση του Κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου.
Από πλευράς Αναγνωστηρίου έγινε αναλυτική παρουσίαση της πολύχρονης  προσπάθειας να αποκατασταθεί το θέατρο που καταστράφηκε από τη θεομηνία του Ιανουαρίου του 2017. Επισημάνθηκαν οι ποικίλες δυσκολίες που εμποδίζουν την έναρξη των εργασιών και ζητήθηκε η αρωγή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο κ. Κουτουλάκης υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και δεσμεύτηκε για μια χρηματοδότησε τουλάχιστον 70.000 ευρώ.
Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση για μια ευρύτερη και στενότερη συνεργασία του Αναγνωστηρίου με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.σε θέματα εκδόσεων, εκδηλώσεων και άλλων πολιτιστικών δράσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Κουτουλάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων και είδε από κοντά το κατεστραμμένο θέατρο.

To top