Στη Μυτιλήνη τον Οκτώβρη η ετήσια συνάντηση των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου

Στη Μυτιλήνη τον Οκτώβρη η ετήσια συνάντηση των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου

Τον Οκτώβριο, στη Μυτιλήνη – έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια – θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Μέρος των παραστάσεων που θα προσφέρουν οι θεατρικές ομάδες, θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Το παραπάνω αποφασίστηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Τσακύρη, κατόπιν συνεννόησης με το Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη και ακολούθως με τα τοπικά θεατρικά σωματεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Τσακύρη, κατόπιν συνεννόησης με το Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη και ακολούθως με τα τοπικά θεατρικά σωματεία, η οποία πήρε το χαρακτήρα επίσημης επιστολής – πρόσκλησης τον Οκτώβριο του 2021 προς την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, η ετήσια συνάντηση των θιάσων της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022 στη Μυτιλήνη, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Μέρος των παραστάσεων που θα προσφέρουν οι θεατρικές ομάδες, θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθεί και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Η επίτευξη της διοργάνωσης και φιλοξενίας των θιάσων του Αιγαίου από το Δήμο Μυτιλήνης, εκτός από δείγμα εξωστρέφειας και τουριστικής προώθησης του νησιού μας, είναι μεγάλης σημασίας, καθώς οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το σημαντικό πολιτιστικό έργο που παράγεται στα νησιά του Αιγαίου, σε έναν θεσμό που εξελίσσεται και αναπτύσσεται διαρκώς και στη διάρκεια των χρόνων έχει φιλοξενηθεί σε αρκετά νησιά.

Η συνάντηση, που κατά γενική ομολογία έχει καθιερωθεί ως ένας καταξιωμένος θεσμός στο χώρο του Αιγαίου, αποτελεί μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της ερασιτεχνικής δημιουργίας και της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιφέρειας. Έχει χαρακτήρα επιμορφωτικό και δίνεται η ευκαιρία αλληλογνωριμίας και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των ερασιτεχνών.
Η 33η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου θα φιλοξενήσει περίπου 400 άτομα, τα οποία θα προσφέρουν πλήθος θεατρικών παραστάσεων προς τέρψιν του κοινού.
Στην Οργανωτική Επιτροπή που θα συσταθεί με απόφαση του ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Μυτιλήνης θα εκπροσωπήσει, κατόπιν υπόδειξης του αρμόδιου Αντιδημάρχου, ο υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου, Θέμης Χατζηλάμπρου, με αναπληρωτή τον Στρατή Βλαστάρη.

To top