Πρωτοβουλία στήριξης δανειστικών βιβλιοθηκών από την Περιφερειακή Αρχή  

Πρωτοβουλία  στήριξης δανειστικών βιβλιοθηκών από την Περιφερειακή Αρχή  

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού μεταξύ των άλλων δράσεων που αφορούν την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου, έχει προχωρήσει  στην αγορά βιβλίων που έχουν συγγραφεί από κατοίκους των νησιών μας.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα παιδιά του τόπου μας θα πρέπει να γνωρίζουν τους συγγραφείς μας και τα πονήματα τους, προσκαλούμε όλους τους Διευθυντές Σχολείων του νησιού μας που στα σχολεία τους υπάρχουν δανειστικές βιβλιοθήκες, καθώς επίσης και τους Συλλόγους που έχουν δημιουργήσει ανάλογες βιβλιοθήκες και επιθυμούν να λάβουν αντίτυπα όσων βιβλίων  έχει στην κατοχή της η Περιφέρεια, να το δηλώσουν με e-mail στην διεύθυνση politismos@pvaigaiou.gov.gr από αύριο Τετάρτη 6/4 έως την Τρίτη 12/4.

“Προχωράμε σε αυτήν την συμβολική δράση ως Περιφερειακή αρχή γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν ξανά το βιβλίο! Ζώντας στην εποχή που το διαδίκτυο αντικατέστησε το βιβλίο, εμείς πιστεύουμε στα όσα έχουν αποδειχθεί με μελέτες ότι  μπορεί να προσφέρει το βιβλίο:  γνώση, ενδυνάμωση του εγκεφάλου, καλλιέργεια ενσυναίσθησης, βελτίωση αναγνωστικής, λεκτικής και επικοινωνιακής  ικανότητας στα παιδιά, καταπολέμηση του άγχους  και φυσικά ανάπτυξη της φαντασίας! Και γι αυτό εκτιμούμε ότι οι δανειστικές βιβλιοθήκες μπορούν και πρέπει να στηριχτούν με κάθε τρόπο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, από όλους”.

To top