Τουρκικά ΜΜΕ : «Οι Μυτιληνιοί αγοράζουν τα πάντα από την Τουρκία»

Τουρκικά ΜΜΕ : «Οι Μυτιληνιοί αγοράζουν τα πάντα από την Τουρκία»

Στα οφέλη της τουριστικής κίνησης ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και την Τουρκία αναφέρεται τούρκος δημοσιογράφος, και επικαλείται ως παράδειγμα τη Λέσβο, οι κάτοικοι της οποίας «όχι μόνο πάνε» αλλά «αγοράζουν τα πάντα από το Αϊβαλί και φεύγουν». Βέβαια εδώ και δυο χρόνια  λόγω της πανδημίας δεν εκτελούνται δρομολόγια για Τουρκία, ωστόσο το ρεπορτάζ θα πρέπει ν’ αναφέρεται στα προηγούμενα χρόνια και ενόψει της επανέναρξης των δρομολογίων από τις 14 Απριλίου.

«Ο τουρισμός ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και την Τουρκία ή καλύτερα με τις ακτές και τις πόλεις της Τουρκίας γινόταν με πλοία τύπου καταμαράν» λέει ο δημοσιογράφος στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό «Α Haber».

«Οταν αυτό δεν κατέστη δυνατό ο τουρισμός επηρεάστηκε αρνητικά και για αυτό πλέον από σήμερα άρχισαν τα δρομολόγια με φέριμποτ από το Κουσάντασι του νομού Αϊδινίου προς τη Σάμο και την Πάτμο» προσθέτει στο ρεπορτάζ του, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Και ενημερώνει ότι «Κατά τον ίδιο τρόπο αρχίζουν δρομολόγια φέριμποτ στις 13 Απριλίου από Αϊβαλί και στις 14 Απριλίου από τη Μυτιλήνη».

Για να καταλήξει: «Σχετικά με τη Μυτιλήνη, στην πραγματικότητα είναι πολύ ενδιαφέρον ότι αυτοί όχι μόνο πάνε στην Τουρκία άλλα οι Ελληνες της Μυτιλήνης αγοράζουν τα πάντα από το Αϊβαλί και φεύγουν.

»Το δυναμικό εδώ είναι μεγάλο, το νησί είναι μεγάλο και υπάρχουν δυνατότητες να βρουν τα πάντα για το σπίτι τους στην Τουρκία. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι μακριά».

To top