Επανεξέταση των ορίων ταχύτητας στο οδικό δίκτυο της Λέσβου ζητά ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Επανεξέταση των ορίων ταχύτητας στο οδικό δίκτυο της Λέσβου ζητά ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Το ζήτημα της πρόσφατης τροποποίησης των ορίων ταχύτητας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου τέθηκε κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δυναμική» και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, υποστήριξε ότι η μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50 χλμ./ώρα σε οδικά τμήματα όπως η εθνική οδός Λάρσος – Καλλονή δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ ζήτησε να εξεταστεί εκ νέου ο καθορισμός των ορίων ταχύτητας σε όλο το νησί.

Αναλυτικά η πρότασή του:

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου, έθεσα το θέμα της ανάγκης να τροποποιηθούν τα όρια ταχύτητας στο εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, τα οποία άλλαξαν πρόσφατα και έχουν θέσει ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα.

Η μείωση η οποία αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην εθνική οδό Λάρσος – Καλλονή σχετίζεται με την τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, δεδομένου ότι στα σημεία αυτά θα έπρεπε να τοποθετηθούν μεταλλικά στηθαία ασφαλείας μπροστά από τους πυλώνες. Αντί αυτού επελέγη να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 50 χλμ/ώρα, το οποίο δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται καθημερινά αδίκως ποινές & πρόστιμα στους πολίτες.

Πινακίδες ορίου ταχύτητας 50 χλμ πρόσφατα τοποθετήθηκαν και στην Παράκαμψη Κεραμειών – Καρίνης, η οποία κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια και για την οποία δεν είχε μελετηθεί το εν λόγω όριο ταχύτητας, ενώ και σε άλλα τμήματα του επαρχιακού & εθνικού δικτύου του νησιού έχουν τροποποιηθεί προσφάτως τα όρια ταχύτητας. Απαιτείται συνεπώς μελέτη για τον επανακαθορισμό των ορίων ταχύτητας σε όλο το νησί έτσι ώστε, αφενός να είναι ρεαλιστικά, αφετέρου να συμβάλουν στην οδική ασφάλεια.

Πέρα όμως από την τυπική υποχρέωση για την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας που προκύπτει με βάση το ανώτατο όριο ταχύτητας, ζήτησα να μελετηθεί η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας σε όλα τα τμήματα του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου που υπάρχουν πυλώνες ηλεκτροφωτισμού και ανεξαρτήτως του ορίου ταχύτητας. Η ύπαρξη τους σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος μπορεί να σώσει έστω και μια ανθρώπινη ζωή και αυτό είναι το σημαντικότερο !!

Η δέσμευση που έλαβα από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου κα. Μαρία Τσακίρη είναι ότι θα μελετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με ιδιώτη μελετητή η αλλαγή του ορίου ταχύτητας, καθώς και η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας.

 

To top