Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Παρασκευή 12 Ιουνίου καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου.
Βασικό αίτημα της κινητοποίησης αποτελεί η κατοχύρωση μόνιμης και σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των Δήμων, καθώς και η κατάργηση των διατάξεων που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δημιουργούν συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, η απεργιακή κινητοποίηση εντάσσεται στη συνέχιση των διεκδικήσεων για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.
Η συγκέντρωση των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής κάτω από το Δημαρχείο Μυτιλήνης.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή όλων είναι κρίσιμη, τονίζοντας πως μέσα από την ενότητα και τη συλλογική δράση μπορούν να προωθηθούν τα αιτήματα για σταθερή εργασία και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες.








