Τ. Βέρρος: «Με πολιτική απόφαση θα λυθεί η υπόθεση Αφεντέλι»

Τ. Βέρρος: «Με πολιτική απόφαση θα λυθεί η υπόθεση Αφεντέλι»

Πρόταση για μετάβαση του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στην Αθήνα όπου θα επιδιωχθεί η εξασφάλιση πολιτικής απόφασης για να σταματήσει η οικοδόμηση της παραλίας Ερεσού κατέθεσε σήμερα δημόσια σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Ο ίδιος πρότεινε να κατατεθεί επίσης πρόταση στο υπουργείο εσωτερικών για χρηματοδότηση ώστε να απαλλοτριωθεί το επίμαχο οικόπεδο. Ο κ. Βερρος απάντησε στην κριτική που έχει δεχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση τονίζοντας ότι ουσιαστικά ο Δήμος κληρονόμησε μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια ενώ όλες οι δικαστικές προσφυγές που έγιναν απορρίφθηκαν.

Ωστόσο, για να παραχωρηθεί στον Δήμο Δυτικής Λέσβου το σημείο, πρέπει να κατατεθεί στα αρμόδια υπουργία, ο σκοπός για τον οποίο επιθυμεί ο Δήμος να το απαλλοτριώσει, με τον κ. Βέρρο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η πρόταση να αφορά τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί όμως, πως η δημιουργία του Θεματικού Πάρκου στη θέση Αφεντέλι, μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Ερεσού, απορρίφθηκε, αφού προτάθηκαν δύο διαφορετικές θέσεις για τη δημιουργία του.

Υπενθυμίζεται ακόμα, πως μια ημέρα πριν εκδοθεί η οικοδομική άδεια, και μετά από αίτημα 19 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς η συνεδρίαση για την υπόθεση Αφεντέλι με αίτημα να ανακληθεί η προέγκριση της οικοδομικής άδειας γιατί οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική ιδιοκτησία, αλλά και καθώς με το θεσμοθετημένο Περιφερειακό Χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του 2019 η Παραλία Ερεσού χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τοπίο διεθνούς αξίας.

Η δια περιφοράς συνεδρίαση εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία με 19 ψήφους υπέρ, αλλά η οικοδομική άδεια λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα εκδόθηκε.

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία που έχει συσταθεί για την υπεράσπιση της παραλίας Ερεσού, προχωράει σε νομικές ενέργειες για να διαφυλάξει την παραλία του τόπου της, ενώ τονίζει πως στο Αφεντέλι η μόνη παρέμβαση που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι η δενδροφύτευση της περιοχής.

 

To top