Δημιουργήθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης στην οδό Τυρταίου 4

Δημιουργήθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης στην οδό Τυρταίου 4

Επί της οδού Τυρταίου 4 στην αγορά, συνολικού εμβαδού περίπου 500 τ.μ. δημιουργήθηκε πια το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου εδώ και  20 και πλέον έτη ήταν μεγάλη, καθώς τα σχήματα του Δήμου Μυτιλήνης, η Φιλαρμονική , το Χορευτικό, η Χορωδία του Δήμου και οι καλλιτέχνες, χρειάζονταν να στεγαστούν κάπου με ανθρώπινες συνθήκες, αλλά και  να συγκεντρωθεί και να νοικοκυρευτεί η περιουσία και η ιστορία τους, που είναι περιουσία και ιστορία του Δήμου και των δημοτών του. Επί όλα αυτά τα έτη περιφέρονταν είτε μέσα σε σχολεία, είτε σε λυόμενα του γηπέδου είτε σε μια αποθήκη επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, με μοναδικό τόπο αναφοράς για κάποιες συναντήσεις και  εκδηλώσεις το Δημοτικό Θέατρο.

Το νέο Κέντρο περιλαμβάνει αίθουσα για τη Χορωδία, η οποία λειτουργεί και ως αίθουσα εκδηλώσεων μικρής κλίμακας, αίθουσα για το Χορευτικό και αίθουσα για τη Φιλαρμονική. Συγκεντρώθηκαν σε ντουλάπες όλα τα όργανα της Φιλαρμονικής και δημιουργήθηκε βεστιάριο για το Χορευτικό. Επίσης, συντηρηθήκαν 30 πίνακες σε μουσαμά με φωτογραφίες του Σ. Χουτζαίου με θέμα την Απελευθέρωση της Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν φτιαχτεί το 2012 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση του νησιού και βρίσκονταν σε αχρηστία. Έτσι δημιουργήθηκε μια μόνιμη Έκθεση Φωτογραφίας.

To top