Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon des Vacances 2022 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon des Vacances 2022 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon des Vacances 2022 η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, από 24 έως 27 Μαρτίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχοντας το δικό της χώρο προβολής στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Το ελληνικό περίπτερο προσέλκυσε την προσοχή των επισκεπτών, καθώς υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ειδικά για τα ελληνικά νησιά, ενώ είναι αρκετοί αυτοί που αναζητούν νέους, λιγότερο ανεπτυγμένους τουριστικά προορισμούς για πιο ήρεμες διακοπές, μια τάση που ευνοεί τους προορισμούς της Π.Β.Α.
Η αγορά του Βελγίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νησιά της Π.Β.Α., καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις charter από τις Βρυξέλλες για τη Λέσβο και για τη Σάμο, αλλά και πτήσεις που πραγματοποιούνται για τα νησιά από ελληνικές αεροπορικές εταιρίες μέσω Αθήνας με ικανοποιητικές ανταποκρίσεις και ανταγωνιστικές τιμές. Πολλοί επισκέπτες στην έκθεση έδειχναν ενδιαφέρον να επισκεφθούν περισσότερα νησιά στη λογική του island hopping, αξιοποιώντας τις μεταξύ τους ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
Η Π.Β.Α. εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, κ. Αγγελική Πολυτάκη, και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, κ. Μαρία Κόβα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών μια σειρά από εξειδικευμένες και στοχευμένες ενέργειες εντός του 2022, για την προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων των νησιών στην συγκεκριμένη τουριστική αγορά και κυρίως της Ολλανδίας, που αποτελεί μια από τις βασικές τουριστικές αγορές για όλα τα νησιά της Π.Β.Α.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση των Βρυξελλών, τονίζοντας πως θα συνεχιστεί από την Περιφερειακή Αρχή η προσπάθεια προβολής των νήσων με κάθε τρόπο και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.
Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προβολή των νησιών της Π.Β.Α. σε αυτή τη σημαντική τουριστική έκθεση και συνεχάρη τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για την δουλειά που κάνουν.

To top