Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λέσβου για καθολική συμμετοχή στην απεργία της 13ης Μαΐου

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λέσβου για καθολική συμμετοχή στην απεργία της 13ης Μαΐου

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά στις 13 Μαΐου η ΕΛΜΕ Λέσβου, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής προς τους εκπαιδευτικούς, θέτοντας στο επίκεντρο αιτήματα που αφορούν μισθολογικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου, η απεργία παρουσιάζεται ως «αφετηρία ανατροπής» της σημερινής κατάστασης στην εκπαίδευση και την κοινωνία, με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα κατά της ακρίβειας και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αντίθεση με τις πολιτικές αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και τις μεταρρυθμίσεις που, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, οδηγούν σε «εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας». Παράλληλα, γίνεται λόγος για αυξημένο αριθμό πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος εκπαιδευτικών και για ένα κλίμα «διοικητικής πίεσης» στα σχολεία.

Η ανακοίνωση επεκτείνεται και σε ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, εκφράζοντας αντίθεση σε προωθούμενες συνταγματικές αλλαγές, τις οποίες χαρακτηρίζει ως προσπάθεια περιορισμού εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και ενίσχυσης της ιδιωτικοποίησης δημόσιων αγαθών.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου τοποθετείται επίσης κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε διεθνείς στρατιωτικές συμμαχίες και επιχειρήσεις, ζητώντας απεμπλοκή από πολεμικές αποστολές και ανακατεύθυνση πόρων προς κοινωνικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπαιδευτική ένωση καλεί σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο, όπως αναφέρει, τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ζητά τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων πριν και μετά την απεργία, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα δράσης.

Η απεργιακή συγκέντρωση στη Λέσβο έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

To top