Μήνυμα ειρήνης προς την Τουρκία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Χίο

Μήνυμα ειρήνης προς την Τουρκία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Χίο

 

Μήνυμα ειρήνης προς την Τουρκία έστειλε  από τη Χίο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  Ελπιδοφόρος ο οποίος επισκέπτεται το γειτονικό νησί και θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου . Χθες παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής,  έφθασε  χθες Τρίτη στη Χίο συνοδευόμενος από τη μητέρα και τον αδελφό του,  όπου τον υποδέχθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, ο Ύπατος Γ.Γ. της Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσιβίκος, μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, άρχοντες οφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου.

Στη συνέχεια, έκανε  δέηση υπέρ της Ειρήνης στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στο οποίο έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών από τους Οθωμανούς, στέλνοντας μήνυμα προς τους Τούρκους, «για καλή γειτονία και αμοιβαίο σεβασμό».

Το απόγευμα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας, στα χωριά Μεστά και Μέσα Διδύμα, καθώς και στην Αγία Ελένη, ενώ το βράδυ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. ” Ο ερχομός σας σημαίνει πολλά.  Είναι – μέσα στην πανδημική κρίση και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι μια αχτίδα ιεροσύνης και μια ευκαιρία πνευματικής καθοδήγησης” τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου .

Σήμερα, Τρίτη, θα επισκεφτεί την «Κιβωτό του Αιγαίου» στο Αίπος, την Αγία Μαρκέλλα και τα Καρδάμυλα, όπου θα του παραθέσει γεύμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

To top