Την Κυριακή self test για τους μαθητές

Την Κυριακή  self test  για τους μαθητές

Την Κυριακή 27 Μαρτίου θα υποβληθούν σε self test μαθητές καθώς  την Πέμπτη το βράδυ, δεν έγιναν    τα προγραμματισμένα self test  λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει το βράδυ της Κυριακής να κάνουν το τεστ ανίχνευσης covid -19 και να έχει ενημερωθεί το σχολείο τη Δευτέρα κατά την προσέλευσή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης δήλωσε ότι ήδη έχει αποστείλει μήνυμα προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντές με το οποίο τους καλεί να υπενθυμίσουν τους Διευθυντές Σχολείων να εφαρμόσουν παλαιότερη εγκύκλιο η οποία προβλέπει ότι όταν δεν γίνεται Self test επειδή τα σχολεία είναι κλειστά (αργίες κλπ) οι μαθητές επανέρχονται στο σχολείο την πρώτη ημέρα με self test.
Έτσι τόνισε ο Γενικός Γραμματέας επειδή την Παρασκευή ήταν κλειστά τα σχολεία, λόγω της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές το Self test
που δεν έκαναν την Πέμπτη θα πρέπει να το κάνουν υποχρεωτικά σήμερα Κυριακή.
Επίσης ,δήλωσε ο Αλ. Κόπτσης, τη  Δευτέρα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το προβλεπόμενο Self test , καθώς και την Πέμπτη.
Η μείωση από δύο σε ένα self test θα ισχύει από την μεθεπόμενη εβδομάδα.
Μέσα στις επόμενες ημέρα θα εκδοθεί η απόφαση η οποία θα ορίζει ποια ημέρα της εβδομάδας θα διενεργείται το ένα self test.
To top