Προληπτική κατάληψη στο λιμάνι Σιγρίου από τους κτηνοτρόφους

Προληπτική κατάληψη στο λιμάνι Σιγρίου από τους κτηνοτρόφους

Στο πόδι βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου  οι οποίοι μετά το λιμάνι της Μυτιλήνης – που συνεχίσθηκε σήμερα για τέταρτη μέρα – και το εμπορικό λιμάνι προχώρησαν από το βράδυ της Παρασκευής σε προληπτική κατάληψη και στο λιμάνι Σιγρίου.

Οι κτηνοτρόφοι αναμένουν συγκεκριμένες και άμεσες λύσεις για την οξυμένη κατάσταση στην κτηνοτροφία λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται εδώ και ένα μήνα και κυρίως λόγω του lockdown στα τοπικά τυροκομικά προίοντα που έχουν παραχθεί από το τέλος του περασμένου έτους κι όμως δεν επιτρέπεται να διατεθούν εκτός νησιού. Ζητούν επίσης άμεσα την καταβολή αποζημιώσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα έχουν δει το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, χιλιάδες ζώα σφαγιάζονται ενώ τόνοι γάλακτος παραμένουν αδιάθετοι.

Από το απόγευμα οι πληροφορίες ήθελαν διμοιρίες ΜΑΤ να μετακινούνται από άλλα νησιά προκειμένου να καταστείλουν τα μπλόκα στα λιμάνια του νησιού. Ήδη οι εταιρείες εμπορίου στη Λέσβο αλλά και αυτές που βρίσκονται εκτός νησιού ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μηνύσεις για την κατάληψη στα λιμάνια που εμποδίζει την αποβίβαση και επιβίβαση  φορτηγών.

Το επόμενο πλοίο από Πειραιά αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης γύρω στις 3 το μεσημέρι καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση στο δρομολόγιο λόγω του απαγορευτικού που ίσχυσε από το απόγευμα λόγω των ενισχυμένων βοριάδων.

To top