Άνοιξη στο Απολιθωμένο Δάσος- Παρατήρηση φύσης

Άνοιξη στο Απολιθωμένο Δάσος- Παρατήρηση φύσης

Την άνοιξη το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους, πέρα από τα μοναδικής αξίας απολιθωμένα δένδρα, ηλικίας 20 εκατομμύριων χρόνων που φιλοξενεί, μας αποκαλύπτει και φέτος ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό βιότοπο εξαιρετικής σημασίας για τις άγριες ορχιδέες της Λέσβου.

 

Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, στολίζεται με πανέμορφα χρώματα και σχήματα, καθώς  μόνο για λίγους μήνες οι υπέροχες άγριες ορχιδέες  θα πάψουν να κρύβονται, καθιστώντας  τα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους μαγευτικά τοπία για την παρατήρηση και αναγνώριση   μοναδικών  και ποικίλων ειδών ορχιδέας  στη πατρίδα του Θεόφραστου.

 

Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ξεκίνησε την λειτουργία του και σας καλεί να γνωρίσετε τον πλούτο των απολιθωμάτων και την ομορφιά της ανοιξιάτικης ανθοφορίας και τις σπάνιες άγριες ορχιδέες της Λέσβου.

 

Η περιήγηση στις διαδρομές του πάρκου επιτρέπει την ασφαλή παρατήρηση και φωτογράφιση των ανθοφόρων φυτών χωρίς να προκαλείται βλάβη στα σπάνια και ευαίσθητα είδη.

 

Ταυτόχρονα αξιοποιούμε  το διαδίκτυο και προβάλουμε την ομορφιά των ιδιαίτερων ειδών ορχιδέας του Πάρκου του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με  συστηματική  παρουσίαση αυτών στα κοινωνικά δίκτυα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους https://www.facebook.com/naturalhistorymuseumlesvosgr  και του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου https://www.facebook.com/lesvospetrifiedforest .

 

Σας καλούμε να επισκεφτείτε τα πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, για να απολαύσετε μέσα από μια μοναδική εμπειρία τους απολιθωμένους κορμούς μαζί με τις θαυμάσιες άγριες ορχιδέες του, ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως και τις  3.00 μ.μ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις επισκέψεις στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr

To top