Συνεργασία Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Συνεργασία Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σκοπό την δρομολόγηση κοινών δράσεων.

Στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση του Προέδρου Π. Μαντζώρου και των μελών του ΔΣ του Φορέα και του Διευθυντή του Μουσείου καθηγητή Ν. Ζούρου στην Σκάλα Ερεσού προκειμένου να εξεταστεί η περεταίρω ενίσχυση της συνεργασίας και να δρομολογηθούν κοινές δράσεις με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Δυτικής Λέσβου, που αποτελεί και το βασικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε:
• Η συνεργασία για την ανάδειξη των μονοπατιών και του δικτύου των θέσεων φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής μέσω της δημιουργίας γεωτουριστικού χάρτη.
• Η παρουσίαση των ηφαιστειακών γεωλογικών μνημείων και γεωτόπων της ευρύτερης περιοχής της Ερεσού και υποστήριξη της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
• Η δημιουργία ειδικού εκθετηρίου για την ανάδειξη και παρουσίαση μεγάλου απολιθωμένου κορμού στην παραλία της Ερεσού
• Η δημιουργία θέσεων παρατήρησης ορνιθοπανίδας στους υγροτόπους της περιοχής και η υποστήριξη των δράσεων ορνιθοπαρατήρησης
• Η συνεργασία για την κοινού υλοποίηση εκδηλώσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η συνεργασία στα πλαίσια της φιλοξενίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στη Λέσβο για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και ενίσχυση του εκπαιδευτικού τουρισμού.

To top