Το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη

Το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το πρόγραμμα της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στις 11.30 και στις 12.00 παρέλαση στην Προκυμαία Μυτιλήνης.

Αναλυτικά:

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
Τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τη σημασία της Επετείου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη μέριμνα των Διευθυντών. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν επίσης στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.
ΩΡΑ 11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από φοιτητές, μαθητές, Προσκόπους και Οδηγούς, με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους .
ΩΡΑ : 12.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντος.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΩΡΑ 7.30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.
ΩΡΑ 8.00 : Έπαρση της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου με μέριμνα της 98 ΑΔΤΕ και με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.
ΩΡΑ 10.30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντος. Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Ζαφειρίου Μαρία, καθηγήτρια του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης , θα κατατεθούν στεφάνια από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Μυτιλήνης στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντος.
ΩΡΑ 11.30 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους βουλευτές του Νομού Λέσβου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Δήμαρχο Μυτιλήνης , το Στρατιωτικό Διοικητή, την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων Αξιωματικών, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.
ΩΡΑ 12.00 : Θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολών του Ο.Α.Ε.Δ., των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Προσκόπων, των Οδηγών, του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρελάσεως.
ΩΡΑ 18.45 : Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.

To top