Απονομές πιστοποιητικών για τα σεμινάρια ελαιοκομίας

Απονομές πιστοποιητικών για τα σεμινάρια ελαιοκομίας

Η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης των σεμιναρίων με θέμα την «Ελαιοκομία» πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον Προέδρο «ΕΛΓΟ- Δήμητρα» Σέρκο Χαρουτουνιάν.

302 γεωργοί συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων από τη Λέσβο και 505 από όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απονεμήθηκαν στις 22.3.2022 από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι Βεβαιώσεις Κατάρτισης σε θέματα Ελαιοκομίας , σε Ελαιοκαλλιεργητές –Παραγωγούς που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα των μαθημάτων. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υλοποιήθηκαν από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ενώ την εκδήλωση απονομής τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ και εκπρόσωπος της χώρας στη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας Καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς , ο Διευθυντής Γιώργος Λαγουτάρης και υπάλληλοι της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ στην απονομή των βεβαιώσεων σε 17 άτομα που παρακολούθησαν μαθήματα ελαιοκομίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ «καθώς τα ζητήματα του Πρωτογενή Τομέα αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπως και ότι έχει σχέση με την ελαιοκαλλιέργεια. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν καθώς μόνο το 6% των αγροτών της χώρας είναι πιστοποιημένοι αγρότες ενώ ο αντίστοιχος Μέσος Όρος των Ευρωπαϊκών χωρών είναι 24,5% με τους Ολλανδούς αγρότες να προηγούνται με ποσοστό 80%. Όλοι ξέρουμε ότι η πρόοδος της Κοινωνίας μας περνά μέσα από την Εκπαίδευση και Παιδεία. Η υποστήριξη των Παραγωγών, ο εκσυγχρονισμός και η Εκπαίδευσή τους σε όλα τα αγροτικά ζητήματα μέσω Προγραμμάτων Κατάρτισης , για την Περιφερειακή μας Αρχή , είναι ο τρόπος να αυξήσουμε την παραγωγή, να οδηγηθούμε σε βιώσιμες μορφές καλλιεργειών αγροδιατροφικών προϊόντων και μία αναπτυξιακή πορεία προσανατολισμένη στην ποιότητα και την εξωστρέφεια. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τη συμβολή του στην υλοποίηση των Προγραμμάτων Κατάρτισης. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί πάντα με τις καλύτερες προϋποθέσεις που υπήρξαν ως τώρα τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Σήμερα είχα επικοινωνία και με τον κ. Λυκουρέντζο ο οποίος με ενημέρωσε για την πορεία του ερευνητικού προγράμματος για την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής και του Διοξειδίου του Άνθρακος στην Ελαιοπαραγωγή.» Ο Περιφερειάρχης πριν παραχωρήσει το λόγο στον κ. Χαρουτουνιάν έστειλε χαιρετισμό συμπαράστασης στους Ουκρανούς πολίτες που δοκιμάζονται αναφερόμενος στη φιλοξενία παιδιών που πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Πανάγος Κουφέλος, καλωσόρισε τον κ. Χαρουτουνιάν και υπογράμμισε: «Έχουνε γίνει βήματα για να περάσουμε από την εποχή των λέξεων σε αυτή των πράξεων σε ότι αφορά τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της περιφέρειας η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής έχει δοθεί βαρύνουσα σημασία στην εκπαίδευση των αγροτοκτηνοτρόφων μελισσοκόμων και αλιέων των νησιών μας καθώς και στην εν γένει αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά φυσικά και στη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών με βάση την καινοτομία».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Χαρουτουνιάν στο μικρό χαιρετισμό που απηύθυνε αφού υπογράμμισε την ευχαρίστησή του για την συνεργασία του με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αποδίδοντας εύσημα για την πρωτοπορία και την ανταπόκρισή της, τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια σε 505 άτομα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που έμαθαν πως μπορούν να βελτιώσουν τη παραγωγή της αγροτικής τους εκμετάλλευσης. Αναφέρθηκε επίσης στα επόμενα σεμινάρια Μελισσοκομίας που θα υλοποιηθούν..

 

To top