Απεργία κατά της ακρίβειας την Τετάρτη 6 Απρίλη

Απεργία κατά της ακρίβειας  την Τετάρτη 6 Απρίλη

Πανεργατική απεργία θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 6 Απρίλη, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, με συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς. «Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια και στις επιπτώσεις του πολέμου» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες και την νεολαία, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες, να συμμετάσχουν δυναμικά.

Πιο αναλυτικά:

Από τη μια, καλούμαστε για άλλη μια φορά να πληρώσουμε εμείς τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στα είδη πρώτης ανάγκης, και από την άλλη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν ξανά κερδισμένοι.

Τα ψίχουλα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι για γέλια.
Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.
Ως εδώ! ο λαός του νησιού δεν είναι θύμα!

Διεκδικούμε:
– Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κανένας μισθός κάτω από 825 ευρώ.
– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μόνιμα μειωμένο συντελεστή στο 50%, αποσυνδεδεμένο από το προσφυγικό. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ηλεκτρικό ρεύμα και πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένας πλειστηριασμός.
– Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.
– Μείωση των Δημοτικών τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.
– Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
– Μέτρα πρόληψης για την υγεία, σε Πανεπιστήμιο και σχολεία.
– Δωρεάν παρκινγκ στο λιμάνι και όπου απαιτείται κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Αυτά έχουμε ανάγκη και όχι από δομές φυλακές.
Να πάρει τώρα μέτρα η κυβέρνηση για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος,
και να κλείσει όλα τα hot-spot.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.
Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Κανείς να μην στοιχηθεί πίσω από δυνάμεις που δολοφονούν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Καμία αποστολή εκτός συνόρων.

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη!
Η αγανάκτησή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να πολλαπλασιάσουν τη δράση τους για την επιτυχία της Απεργίας με πολύμορφες πρωτοβουλίες και Γενικές Συνελεύσεις.
Για να προετοιμάσουμε την απάντηση του λαού του νησιού, καλούμε τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τους εμπορικούς συλλόγους, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους συλλόγους Γυναικών, τις συνταξιουχικές οργανώσεις, όλους τους φορείς του νησιού, σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 18:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου (Κομνηνάκη 43).

To top