Ερωτήματα για την κατάσταση και τη λειτουργία δημοτικού οχήματος του Δήμου Μυτιλήνης θέτει η παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος». Σύμφωνα με πρακτικό της 26ης Φεβρουαρίου, που έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη, το όχημα ΚΗΙ 6771 (αρπάγη–γερανός) φέρεται να είχε ακινητοποιηθεί και να απαιτούσε άμεση επισκευή, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Μαρτίου, εμφανίζεται να κινείται κανονικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:
Στις 3 Μαρτίου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δημου Μυτιλήνης και αποφασίζει για έκτακτη προμήθεια ανταλλακτικών για το όχημα ΚΗΙ 6771 (αρπάγη–γερανός), με βάση το πρακτικό της 26/02/2026 που αναφέρει ότι το όχημα έχει καθηλωθεί και χρειάζεται άμεση επισκευή.
Όμως την 1η Μαρτίου 2026 το ίδιο όχημα εμφανίζεται να κινείται κανονικά και να είναι λειτουργικό, όπως φαίνεται και σε σχετική ανάρτηση στο Facebook.
Τελικά τι ισχύει;
Το όχημα ήταν πράγματι ακινητοποιημένο όπως αναφέρει το πρακτικό;
Ή λειτουργούσε κανονικά και κάποιοι αποφάσισαν «έκτακτες» προμήθειες χωρίς λόγο;
Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει σοβαρό ζήτημα ανοχής και αποδοχής όλων των συγκεκριμένων εβδομαδιαίων εισηγήσεων από τον Πρόεδρο κ. Καρασσάβα και την πλειοψηφία της Δημοτικής επιτροπής με τον αρμόδιο «Υπέρ αντιδήμαρχο» να λειτουργεί χωρίς έλεγχο.
κ.Χριστόφα, οι δημότες αξίζουν διαφάνεια και καθαρές απαντήσεις.








